סדר יום- סדר יום מעניק לילדים ולנו סדר, יציבות ותחושת ביטחון.
למה זה חשוב? כי חרדות נובעות ומתעצמות כאשר אנו חווים חוסר וודאות וחוסר שליטה לגבי הדברים שסביבנו ויצירת סדר יום תגרום לנו להרגיש שיש לנו שליטה על איך מתנהל היום שלנו ומה אנו בוחרים לעשות בו.
הקפידו עם הילדים על סדר יום. שתהיה בו שגרת בקר, התלבשו ואל תישארו בפיג'מה, זמני ארוחות, זמני צפייה במסכים מוגדרים מראש , זמן התארגנות ערב ושעות שינה.
צרו עוגנים- עוגנים הם פעולות, ריטואלים קבועים שחוזרים על עצמם בכל יום ומחזקים את תחושת היציבות והביטחון של הילדים ושלנו בשגרה ועוד יותר בתקופות מאתגרות. תקבעו 2-3 דברים שיהוו עוגנים בחיי המשפחה שלכם בתקופה הקרובה. למשל: ארוחת ערב משפחתית, פעילות משפחתית משותפת, פעילות ספורטיבית שתעשו בכל יום. בחרו בעצמכם את העוגנים המתאימים לכם ולמשפחתכם
תווכו את המציאות לילד: שוחחו עם הילדים בצורה נעימה ומרגישה על המצב. תנו להם את האינפורמציה שמתאימה להם בהתאם לגילם וליכולת הבנה שלהם. למה ככ חשוב שאתם תתווכו להם את המציאות: כי הילדים היום חשופים למידע: בקבוצות ווטאפ עם חברים, רשתות חברתיות ומידע לא מותאם יכול להגיע אליהם . תווכו להם את המציאות : אנחנו נשארים כולנו בבית כי כך אנו שומרים ומגנים על עצמנו, אנחנו לא יודעים כמה זמן בדיוק זה ייקח אבל בזמן הזה אנחנו נהיה יחד ונתמוך אחד בשני"
פעילות ספורט
תחבקו חיבוק דב- חיבוק הוא מגע הקסם. חבקו את ילדכם חיבוק אוהב ומשמעותי במשך יותר מ- 30 שניות. דווקא בתקופה שיש הנחיות לשמור מרחק והלמעיט במגע ילדנו זקוקים יותר מכל למגע ולחיבוק שלנו. חיבוק זו דרך נפלאה להעביר את המסר: אתה אהוב ומוגן ואני כאן בשבילך.
תעודדו עזרה בבית: תורמת לילד להרגיש מועיל, נחוץ ומשמעותי
. שוחחו עם הילד והציעו לו מס תפקידים שהוא יכול לעשות בכוחות עצמו והילד יבחר את המשימה שהוא רוצה להיות אחראי עליה. ילד שיהיה שותף בבחירת המשימה ישתף הפעולה בצורה טובה יותר. וודאו שהמשימה תואמת את גילו ויכולותיו . משימה לא מותאמת יכולה לתסכל לעומת משימה מותאמת שתחזק ותעצים את תחושת המסוגלות שלו
תחנות טעינה: איך שאת מרגישה משפיע באופן ישיר על האופן בו הילדים מרגישים. כשאת תרגישי רגועה ובטוחה אז תוכלי לעזור לילדים שלך להרגיש כך.
לכן חשוב שאת תרגישי במיטבך. גם עבורך וגם עבור ילדייך. איך תעשי זאת:. תטעיני את עצמך 3 פעמים ביום. לא כשאת גמורה, עייפה ומודאגת אלא ברגע שאת מרגישה שאת זקוקה לקצת זמן לעצמך. תבחרי משהו שיטעין אותך. למשל: לשמוע שיר אהוב, לנוח, לשתות, לשוחח עם חברה, להתקלת, כוס קפה. כל דבר שממלא אותך וגורם לך להרגיש . רגועה יותר
לראות מה טוב כרגע- מה שמתמקדים בו גדל. באוטומט אנו נוטים לראות את מה שלא טוב, לא הולך כמו שרצינו וזה משפיע על איך שאנו מרגישים- חרדה, תסכול, פחד. ברגע שנעצור ונתמקד במשהו טוב שיש לנו בחיינו ברגע הזה ממש אז נרגיש הרבה יותר רגועים ונינוחים. למשל: יש לנו זמן להיות עם הילדים בבית, לא צריך להכין כריכים בבוקר, לא צריך להעיר את הילדים למסגרות, הילדים בריאים.
נשימות- זו דרך מופלאה ופשוטה להזרים לגופנו ולליבנו אנרגיה. נשימות עמוקות מרגיעות, ומשחררות לחץ וחרדה. נשמו בכל יום 3 נשימות עמוקות. עצמו את עינכם ובכל נשיפה דמיינו מה אתם מוציאים מגופכם- למשל: מתח, לחץ, חוסר וודאות ובכל נשימה דמיינו מה אתם מכניסים לגופכם, למשל: רגיעה, איזון ובריאות.